Briga o detetovoj koži

U toku rasta i razvoja dece roditelji posebnu pažnju obraćaju na organ koji je vrlo osetljiv u tom periodu života, a to je dečija koža. ZOJA.rs dečija garderoba podseća roditelje da je zdravlje Vaše dece na prvom mestu i tu ne sme da se pravi nikakav kompromis prilikom kupovine neproverenog tekstila ili preparata koji mogu biti štetni za kožu vaših najmilijih.

Nekvalitetna dečija garderoba, prvljavština ili sama zagađenost u vazduhu samo su neki od problema sa kojima se dečija koža može susresti sa bakterijskim infekcijama. Istraživanja su pokazala da sve veći broj dece u svetu još od rođenja ima problema sa kožom koja je suva ili sklona dobijanju alergije. Međutim ukoliko Vašoj deci kupujete garderobu koja je kvalitetna i proverena, i usput koristite pouzdane preparate koji čuvaju kožu Vašeg deteta, šanse da dođe do kožnih oboljenja u ranom detinjstvu su stvarno minimalne.

decija-koza-img

Dečija koža je nežna i mekana, samim tim sklona čestim alergijama i iritacijama. Najveći problem predstavlja površinski sloj kože kod male dece koji se mnogo sporije regeneriše u odnosu na kožu odraslog i već formiranog i razvijenog čoveka. Osim što je površinski sloj ček pet puta tanji od sloja kože odraslog čoveka, on se dosta sporije regeneriše u periodu ranog detinjstva što može predstavljati veliki problem ukoliko iz bilo kakvog razloga dođe do bakterijske infekcije ili povrede.

Medicinska konstatacija je da mala deca nemaju u tom periodu dovoljno razvijen hidrolipidni sloj, odnosno da nemaju dovoljnu koncentraciju masnoće u svojoj koži, a koja je veoma bitna za očuvanje kože. Usled nedostatka masnoće nedovoljno brzo se razvija i ph kiselinski zaštitni sloj koji je upravo najjači stub odbrane kože. Bitno je zapamtiti podatak da se kod male dece malo kasnije razvijaju lojne i znojne žlezde i da upravo zbog toga Vaše dete od malana treba da nosi garderobu koja je kvalitetna, proverena i koja neće štetno uticati na njegovu kožu. Upravo na taj način ćete učiniti da se Vaša deca u njoj osećaju prijatno i zadovoljno.